Участь ОМНІ-мережі в зустрічі керівників реєстрів вроджених вад EUROCAT 2024

Зустріч керівників реєстрів вроджених вад EUROCAT 2024 відбулася 4 і 5 червня в Спільному дослідницькому центрі в Севільї, Іспанія. Програми реєстру вроджених вад розвитку ОМНІ-мережі на зустрічі представляла Діана Ахмеджанова, Інформаційний спеціаліст (м. Хмельницький). Під час зустрічі обговорювалися питання управління, моніторингу та якості даних, загальноєвропейські тенденції та кластери вроджених аномалій, результати проведених досліджень та планування подальшої діяльності мережі EUROCAT.

Під час зустрічі Діана Ахмеджанова поділилася новинами про діяльність та ініціативи ОМНІ-мережі: вебінари та практикуми з дизморфології та з питань розвитку дітей під час війни, серія вебінарів ЄС-Україна про спінальні дизрафізми (спільна серія з ERN eUROGEN та IFSBH), а також ініціатива «Допоможіть нам допомогти їм» – забезпечення сечовими катетерами дітей із spina bifida.

ОМНІ-мережа прагне продовжувати свої ініціативи та популяційний моніторинг вроджених вад розвитку у дедалі складніших військових обставинах. У цьому контексті вона закликає колег робити особисті пожертвування та популяризувати це звернення серед інших.

Примітка: Україну в мережі EUROCAT з 2007 року представляє Програма вроджених вад розвитку ОМНІ-мережі – єдиний реєстр з пострадянських країн, якісні дані якого дозволили ОМНІ-мережі отримати повноцінне членство в EUROCAT вже у 2008 році.

Diana Akhmedzhanova -Ukraine OMNINET-Seville EUROCAT RLM 2024
Оновлено: 25/09/2024 — 14:13