Зустріч в Міністерстві охорони здоров’я України

7 грудня 2017 року директор програм розвитку дітей і запобігання вродженим вадам та голова правління МБФ «ОМНІ-мережа для дітей» проф. Володимир Вертелецький зустрівся з в.о. міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун і депутатом Верховної Ради України Олегом Березюком.

Під час зустрічі обговорювались питання високої частоти вад невральної трубки (ВНТ) в Україні (найвищі в Європі!). Проф. В. Вертелецький розповів про результати моніторингу ВНТ, який проводиться у Волинській, Рівненській і Хмельницькій областях за сприяння ОМНІ-мережі, і наголосив, що фактично відбувається епідемія спинномозкової кили (щорічно від неї в Україні гинуть або стають інвалідами біля 1000 дітей). Найефективнішим засобом профілактики є обов’язкова фортифікація борошна фолієвою кислотою. О. Березюк став ініціатором від політичної партії “Самопоміч” прийняття закону про обов’язкову фортифікацію борошна фолієвою кислотою в Україні.

Зліва направо:
проф. В. Вертелецький, У. Супрун, О. Березюк

Учасники зустрічі погодились, що треба спрямувати зусилля на створення законодавства для запровадження обов’язкової фортифікації борошна фолієвою кислотою.

Оновлено: 05/02/2018 — 17:05